UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація на Харківщині: пожежі, зруйнована школа та відбита атака окупантів на півночі області

Внаслідок російських обстрілів в Харкові та області горіли будівля навчального закладу, СТО, триповерховий житловий будинок, господарча споруда, гараж та 30 га пшениці.

За попередню добу в Харківській області трапилося 19 пожеж, 10 з яких спричинені російськими обстрілами. Вночі в Шевченківському районі Харкова ворожа ракета поцілила в будівлю навчального закладу, повідомляє Головне управління ДСНС України у Харківській області.

"Сьогодні вночі внаслідок ракетного обстрілу сталася пожежа в будівлі навчального закладу, що в Шевченківському районі міста Харкова. Триповерхова будівля зазнала серйозних руйнацій. Площа пожежі складала близько 60 кв.м. До ліквідації пожежі було залучено 6 одиниць техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС" - йдеться у зведенні.

За словами Голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, постраждалих внаслідок ворожого удару по загальноосвітній школі немає, адже у будівлі нікого не було. Проте за попередню добу від дій окупантів загинуло троє мирних мешканців - жителі села Безруки, Дергачівської громади.

Крім того, в Харківські області горіла цивільна інфраструктура та поле пшениці площею 30 га біля міста Барвінково. В Харківському районі трапилося 5 пожеж, спричинених ворожими обстрілами, а також 2 - в Ізюмському та 2 - в Чугуївському районах.

Головне управління ДСНС України у Харківській області/facebook

Головне управління ДСНС України у Харківській області/facebook

На півночі області Сили оборони України відбили наступ російських окупантів у напрямку населеного пункту Прудянка. Тоді як на півдні, в районі Ізюма, ворог веде наступ в напрямку Богородичного, Мазанівки та Долини.

Найскладніша ситуація наразі на Луганщині та Донеччині. Противник намагається витіснити ЗСУ на рубіж Сіверськ – Федорівка – Бахмут.