UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація на фронті: ЗСУ відбили чотири атаки противника, натомість ворог обстріляв понад 33 населені пункти

Ворог зазнав значних втрат у Сватовому, тоді як підсилення шукає у раніше звільнених від мобілізації працівниках заводів на тимчасово окупованих територіях. 

Збройні сили України за 208 добу повномасштабної російсько-української війни успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Веселе, Курдюмівка та Новомихайлівка. Українським воїнам вдалося завдати ударів по 24 районах зосередження живої сили та військової техніки противника, чотирьох позиціях зенітних ракетних комплексів та по одному складу боєприпасів, повідомляє пресслужба Генерального штабу.

Натомість ворог продовжив тероризувати мирне населення України. За попередню добу російські окупанти завдали десять ракетних і п'ятнадцять авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з ракетних систем залпового вогню по об'єктах у 33 населених пунктах України. Зокрема, у Славгороді, Краматорську, Бахмуті, Майорську, Водяному, Дорожньому, Соледарі, Новопіллі, Запоріжжі, Миколаєві, Олександрівці Снігурівці, Новій Одесі, Широкому, Білогірську, Миролюбівці та Білій Криниці.

Читайте також: На окремих напрямках підрозділи ворога зазнали від 50 до 90% втрат особового складу — Генштаб

Для поповнення бойових резервів на тимчасово окупованих територіях Донеччині, противник скасував дію документів про відстрочку від мобілізації близько 500 працівникам Єнакіївського металургійного заводу. Тоді як в АР Крим російська адміністрація заборонила чоловікам виїзд з півострова без дозволу військових комісаріатів.  

Читайте також: Окупанти готують шляхи відступу на херсонському напрямку – Генштаб

Та попри всі заходи, ворог зазнає значних втрат. Генштаб підтвердив інформацію про виведення з ладу близько 50 одиниць російської військової техніки в районі населеного пункту Новоайдар Луганської області 18 вересня. В районі міста Сватове, ЗСУ завдали ефективних ударів по району зосередження живої сили противника, внаслідок чого було ліквідовано 70% особового складу.

Крім того, українська ППО, на різних напрямках, знищила літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три безпілотники противника.