UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація на фронті, комплектація бригад для ротацій та озброєння: Зеленський провів Ставку

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, про що повідомив у Telegram. На засіданні зокрема доповідали головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, начальник Генштабу Анатолій Брагилевич.

Сирський повідомив про ситуацію на покровському напрямку, торецькому, часовоярському, куп’янському вовчанському та інших. Зокрема, розповів Зеленському про плани росіян та українську відповідь на них.

Брагилевич розповів про комплектацію бригад для ротації на найскладніших ділянках фронту. Йшла мова про людей, зброю, військову техніку належне матеріально-технічне забезпечення. 

«Інша велика тема – озброєння. Весь перелік власного виробництва – снаряди, дрони, техніка, а також надходження від партнерів. Працюємо з ними на всіх рівнях, щоб оперативно усувати всі перепони та пришвидшувати постачання», – додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський змінив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Раніше повідомлялося, що робоча група на чолі з начальником Військової служби правопорядку Збройних Сил України перевірить ситуацію в 59 окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Рішення про перевірку прийняв особисто головнокомандувач Олександр Сирський після публічного звернення у Facebook парамедикині Катерини «Пташки» Поліщук до Зеленського із закликом усунути від командування бригадою її нинішнього командира Богдана Шевчука.

59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка тримає позиції в Красногорівці на покровському напрямку в Донецькій області. На початку липня на керівника українських сил на цьому напрямку звернув увагу журналіст Юрій Бутусов. Він зазначив, що «призначений рішенням Сирського командир 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук з своїми обов'язками не справляється, бої йдуть у місті, ворог просувається, і стає реальною повна втрата міста».