UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація в зоні проведення АТО набуває ознак загострення

Ворог з 120 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів неодноразово стріляв по українським воїнам в Широкиного і Талаківці.

За минулу добу російські окупанти 63 рази застосовували зброю проти українських захисників, повідомляє у вівторок, 5 липня, прес-центр штабу АТО.

Більше 33 обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку. Заборонену мінськими угодами артилерію калібру 122 мм противник використав по наших воїнах у Зайцевому і Дачі, а 120 мм ворожі міномети обстрілювали Невельську, Опитне, Піски, Кірове. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по Авдіївці.

На маріупольському напрямку зафіксовано 28 випадків ведення вогню противником. Зокрема, російські окупаційні війська з 120 мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів неодноразово стріляли по українським воїнам в Широкиному та Талаківці. Під обстріл із заборонених 120 мм мінометів потрапила Красногорівка. З протитанкового ракетного комплексу ворог бив у Гранітному, а з 82 мм мінометів - близько Гнутово.

На Луганщині супротивник двічі хаотично відкривав вогонь поблизу Новозванівки.

Читайте також: Бойовики бояться міфічного наступу українських військ на Докучаєвськ – ІС

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарський виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.