UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація в зоні АТО загострилася, бойовики участили обстріли – штаб

За добу зафіксовано 69 обстрілів з боку бойовиків.

За минулу добу, 2 липня, ситуація в районі проведення АТО загострилася. Російсько-терористичні війська 69 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільшу кількість обстрілів – 38 – зафіксовано на маріупольському напрямку.

"Зокрема, поблизу Водяного противник вів вогонь із забороненої мінськими домовленостями 122 мм артилерії. Під обстріл 120 мм мінометів потрапили наші опорні пункти в Талаківці, Березовїй та Красногорівці. Крім цього, ворожі літаки вели повітряну розвідку неподалік Широкиного, Павлопіля, Новотроїцького", - зазначають у штабі.

Неспокійною ситуація залишається і на донецькому напрямку, де бойовики з артилерії калібру 122 мм та 120 мм мінометів били по військам сил АТО в Луганському.

"Також, з мінометів, великокаліберних кулеметів і гранатометів ворог обстріляв українських вояків у Новоселівці Другий, а під Зайцевим вів вогонь з БМП, гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У теж час на луганському напрямку була відносна тиша.

Читайте також: Бойовики 23 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.