UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситуація в зоні АТО відносно стабілізувалася - штаб

Противник знову застосовував стрілецьку зброю, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

З початку доби, 8 січня, проросійські бойовики до 18.00 здійснили 14 збройних провокацій проти військовослужбовців Збройних сил України.

"Ситуація в зоні проведення АТО відносно стабілізувалася. З початку доби бойовики здійснили 14 збройних провокацій проти українських захисників. П'ять обстрілів були прицільними", - повідомив штаб антитерористичної операції в соцмережі Facebook.

Як наголошується, ворожі снайпери два рази намагалися влучити по бійцям АТО поблизу Новгородського.

"З снайперської зброї і великокаліберного кулемета загарбники били по позиціях сил АТО біля Луганського. В районі Мар'їнки вони двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

При цьому супротивник влаштував хаотичні обстріли по опорних пунктах українських сил в районі Троїцького, Новгородського, а на схід від Горлівки – біля Майорска.

"Неподалік від донецького аеропорту під вогонь бойовиків знову потрапили Опитне і Піски. У всіх випадках порушення окупантами режиму "повної тиші" вони застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Використання противником забороненого Мінськими домовленостями озброєння сьогодні зафіксовано не було", - сказано в повідомленні штабу АТО.

Напередодні прес-офіцер Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) підполковник Сергій Берец повідомив, що станом на 7 січня обстановка уздовж лінії розмежування сторін у зоні АТО істотно загострилася і має тенденцію до погіршення.

Незважаючи на досягнуті 22 грудня учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НВФ у зоні АТО тривають.

За даними української військової розвідки, у січні 2016 року в Донбасі можливий новий виток гарячого конфлікту: у будь-який момент можуть поновитися масштабні бойові дії.