UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ситник розповів, як НАБУ буде ідентифікувати фігурантів "чорної бухгалтерії" регіоналів

Слідство завершує допит заявника і приступає до безпосередньої ідентифікації фігурантів "чорної каси".

Ключовим методом розслідування справи щодо "чорної бухгалтерії" регіоналів на його ранньому етапі буде витребування зразків почерку осіб, які фігурують у документах, з подальшим проведенням почеркознавчої експертизи. Про заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"Зараз закінчується допит заявника і починається робота з ідентифікації цих осіб. тобто, основна робота - це витребування зразків почерку для того, щоб провести експертні дослідження",- заявив він на прес-конференції 1 червня.

Він також додав, що бюро в першу чергу займеться фігурантами, пов'язаними з найбільшими сумами, і поступово буде йти до менших.

У ході конференції Ситник також заявив, що НАБУ допитає всіх фігурантів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

За словами директора НАБУ, у переданих в Бюро Трепаком матеріалах всього 841 сторінка. "Всього було передано 841 сторінка, охоплює період з 2008 по 2012 роки", - сказав він. Разом з тим, бухгалтерських документів там немає. Однак в сукупності з іншими доказами, ці документи можуть мати силу доказу.

Раніше колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак повідомив DT.UA, що передав в НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх політиків і високопоставлених чиновників.

Повний текст інтерв'ю Оксани Денисової з колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком читайте в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".