UA / RU
Підтримати ZN.ua

Система WebMoney потрапила до списку санкцій РНБО України

Компаніям системи WebMoney заблокують активи та припинять надавати телекомунікаційні послуги.

Електронна платіжна система WebMoney внесена до списку санкцій, затвердженого Радою національної безпеки і оборони (РНБО) України 2 травня 2018 року. Санкції вводяться терміном на три роки.

Згідно з указом президента України від 14 травня 2018 року, окрім іших, до санкційного списку потрапили ТОВ "Вебмані.Ру" (Російська Федерація, м. Москва), ТОВ "ВМР" (Російська Федерація, м. Москва) і ТОВ"ВМ Трансфер ЛТД" (WM Transfer Ltd), Литва, м. Вільнюс.

Указом передбачені такі обмеження щодо цих компаній: блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Також вводиться заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави; заборона здійснення Національним банком України реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент іноземної держави.

Інтернет-провайдерам забороняється надання послуг з доступу до доменів, пов'язаних з WebMoney.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО запровадила санкції проти юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.

До санкційного списку потрапили особи, причетні до збройної агресії проти України, організації так званих "виборів президента РФ" в окупованому Криму, незаконного утримання українських громадян на території РФ і кібератак, а також депутати Державної Думи та члени Ради Федерації РФ.