UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сирський прокоментував катастрофу F-16 в Україні

Каже, пілоти отримали всі необхідні дозволи на польоти.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування для з'ясування всіх фактів катастрофи винищувача F-16 в небі над Україною, в якій загинув пілот Олексій Месь.

«Я хочу сказати, що пілот, який загинув, збив дві ракети і він просто атакував, переслідуючи третю крилату ракету, використовуючи бортове озброєння. Думаю, незабаром будуть відомі усі результати розслідування», - сказав Сирський в інтерв’ю CNN.  

Він зазначив, що українські пілоти пройшли необхідну підготовку та отримали всі дозволи на польоти, і це були найкращі фахівці, які  вже мали досвід ефективного використання літаків, що стоять на озброєнні українських Збройних Сил.

При цьому Сирський відмовився коментувати чутки, що літак міг впасти через «дружній вогонь» системи протиповітряної оборони.

Водночас він додав, що Україна уже відчула ефективність використання винищувачів  F-16, як от знищення чотирьох крилатих ракет парою літаків.

«Це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, насамперед у боротьбі з крилатими ракетами противника», - зазначив головком.

Читайте також: Захід переглядає доцільність швидкого навчання пілотів через катастрофу F-16 — WSJ

Нагадаємо, 26 серпня загинув 31-річний пілот Олексій Месь, який був одним з перших українських льотчиків, що опанували F-16. Трагедія стала першим випадком, коли Україна втратила західний винищувач. Наразі слідство зʼясовує її причини, проте американські посадовці сумніваються, що літак розбився через "дружній вогонь".