UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики розповіли, якою буде погода 8 березня

Погоду в Україні визначатиме тепла і волога повітряна маса.

В Україні найближчої доби, 8 березня, погоду визначатиме тепла і волога повітряна маса, поле зниженого тиску з атмосферними фронтами, повідомляє Укргідрометцентр.

Згідно з прогнозом, очікується невеликий дощ. Місцями, крім півдня, дощ з мокрим снігом, вночі на північному сході помірні опади; вдень у західних областях без істотних опадів. Вночі та вранці туман, на дорогах України, крім півдня, ожеледиця.

Вітер переважно західний, 7-12 м/с. Температура вночі від +2° до -3°; вдень від -1° до +5°, у південних та західних областях +6+11°, у Криму до +15°.

У Києві 8 березня вночі та вранці невеликий мокрий сніг, дощ, туман, на дорогах ожеледиця; вдень без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 0° до -2°, вдень +1+3°.

У п'ятницю, 9 березня, в західній частині очікується невеликий дощ, на півночі, Лівобережжі невеликий мокрий сніг, на решті території - без опадів. Місцями у всіх регіонах туман. Вночі на дорогах, крім півдня, ожеледиця.

Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від -2° до +3°, вдень +1+6°, у західних та південних областях +6+11°.

У Києві без опадів. Місцями туман. Вночі на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень +3+5°.

Раніше Директор Укргідрометцентру розповів про прояви глобального потепління в Україні. Відчутне зростання річної температури повітря в Україні, як і в усьому світі, почалося з 80-х років минулого століття. За цей період середня температура найбільш холодних місяців зросла на 2-2,5°.