UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики розповіли, яким буде серпень в Україні

Третя декада місяця буде холодною та нестійкою, підсумували у метеорологічному інституті.

Згідно з довгостроковими прогнозами погоди на серпень, перші числа місяця очікуються спекотними, на всій території України повітря прогріється до +30º +33º.

Вже в середині місяця очікується незначне похолодання до +23º +26°. В цей період найбільшу кількість опадів прогнозують у західних областях, передає Meteoprog.

У другій декаді серпня синоптики обіцяють помірну температуру в межах +25º +28º. В кінці місяця температура повітря знизиться до +23º.

За словами співробітниці Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Вазіри Мартазінової, на початку серпня очікуються лише кілька дощових днів. А вже з середини місяця на Україну обрушаться сильні зливи з ураганним вітром.

Також вона зазначила, що спека прогнозується ближче до 10 серпня. В кінці місяця, навпаки, очікується різке похолодання. Температура в серпні у цілому буде вище норми, однак третя декада буде холодною і нестійкою.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, середньомісячна температура повітря червня в Києві склала +20,0°, що на 1,8° вище кліматичної норми. За даними метеорологів, у першому півріччі температура повітря перевищила кліматичну норму на 1,9°, проте опадів випало 172 мм, що складає лише 56% від піврічної норми.