UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Укргідрометцентрі розповіли про погоду цього тижня: після четверга вдарять морози

Поки що територія нашої країни перебуває під впливом двох баричних утворень - антициклону та поля зниженого тиску. 

Український гідрометцентр повідомляє, що в середині цього тижня в Україну надійде новий антициклон. Спершу переважатиме погода з опадами різної фази, а температура - коливатиметься. Але після четверга ситуація зміниться, попереджають синоптики. 

Зараз територія нашої країни перебуває під впливом двох баричних утворень: зі сходу впливає антициклон, а з заходу - поле зниженого тиску, яке призводить до більшої хмарності та інколи опадів. 

"Тому у найближчі три доби очікуємо практично по всій території України опади у вигляді невеликого та помірного мокрого снігу та дощу", - кажуть синоптики.

Вони попереджають, що ще більше опадів можна очікувати в четвер, 14 грудня, коли країною "прокотиться" інший антициклон. 

"Температура вночі та вдень від 3° морозу до 4° тепла, вдень у південній частині 3-9° тепла", - наголошують в Укргідрометцентрі, додаючи, що з 14 грудня вона почне знижуватися. Тож в п'ятницю може розпочатися морозяна погода. 

Синоптики також спрогнозували погоду в Україні на сьогодні. За їх словами, на півночі, в центрі та на сході буде ожеледиця. Також додатково східним областям варто підготуватися до налипання мокрого снігу, а південним - до ранкового та вечірнього туману. Вітер буде південних напрямків, 5-10 м/с.

Читайте також: Морози до -20: синоптик попередив про зниження температури цього місяця

Раніше Український гідрометцентр попереджав, що грудень 2023-го буде теплішим, ніж зазвичай. Синоптики пов'язують це з тим, що середня температура буде вищою за норму.