UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні у квітні

Погода обіцяє бути мінливою.

За прогнозами синоптиків, на українців чекають різкі зміни погоди за місяць. Очікуються дощі та грози. Також на початку квітня можливий сніг, пише realist.

На заході України на початку квітня прогнозується похолодання з температурою повітря + 2...3 градуси, вночі можливі заморозки.

У 10-х числах квітня синоптики прогнозують потепління з температурою повітря до +15...+ 16 градусів вдень та від +4...+ 7 градусів вночі. У другій половині місяця очікуються сильні дощі з грозами.

На сході країни на початку квітня температура повітря коливатиметься від +15...+ 17 градусів тепла вдень і від +8...+ 10 вночі.

З 4 до 6 квітня синоптики обіцяють похолодання та дощі на сході України. У Харківській області можливі сильні зливи. Наприкінці місяця очікується потепління до + 20, подекуди і до +25 градусів.

На півночі країни на початку квітня синоптики обіцяють від 0...+ 2 тепла вдень, на Волині, у Рівненській та Житомирській областях вночі можливі морози до -5 градусів. Також можливі дощі з мокрим снігом. За прогнозами синоптиків, похолодання відступить до 7 квітня, температура підніметься до 10-12 градусів. Після 20 квітня очікуються грози.

Читайте також: Харківський бабак Тимко дав прогноз на весну

На півдні України до кінця квітня синоптики обіцяють +17...+ 18 градусів. Найхолодніше, за прогнозами, буде в Одеській області, а найтепліше — у Запорізькій області та у Криму. Після 25 квітня синоптики обіцяють до +20 градусів. Значних опадів на півдні країни не очікується.

У центральній частині країни на початку квітня очікується похолодання. За прогнозами синоптиків потепліє 5-7 квітня, вдень температура підвищиться до 15-17 градусів. Очікується, що така погода буде триматися до 24-25 квітня, після цього синоптики обіцяють потепління.