UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики прогнозують в Україні туман, ожеледицю та опади

У горах можливе сходження лавин.

У суботу, 11 грудня, у західних регіонах України та на Вінниччині очікується туман та ожеледь.

У Карпатах можливий снігопад та схід лавин, повідомляє пресцентр ДСНС.

Вночі та вранці у західних областях туман, що призведе до обмеженої видимості 200-500 м, на дорогах ожеледиця, оголошено 1 рівень небезпеки, жовтий.

У зв'язку з потеплінням у високогір'ї Івано-Франківської області та 11 грудня у високогір'ї Закарпатської області значна сніголавинна небезпека – 3 рівень.

12-13 грудня, у зв'язку зі снігопадами, у горах Львівської області та у високогір'ях Івано-Франківської та Закарпатської областей відзначатиметься значна сніголавинна небезпека – 3 рівень.

Сьогодні майже на всій території України йтиме дощ, а на заході - зі снігом.

Читайте також: Рятувальники знайшли у горах Закарпаття тіло зниклого туриста

Опади обійдуть лише східні області, температура повітря подекуди сягне +13, повідомляє Укргідрометцентр.

Сьогодні вночі у західних областях очікується туман, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с, крім заходу, де подекуди можливі шквали до 15-20 м/с.

Температура повітря, за даними Укргідрометцентру, становитиме:

Прогноз погоди в Україні на 11 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

Погода у Києві синоптики прогнозують уночі невеликий, а вдень помірний дощ. Температура повітря протягом доби становитиме +6+8 градусів.

Прогноз погоди у Києві на 11 грудня. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

В Україні через погіршення погодних умов без світла залишаються 55 населених пунктів. Внаслідок чого спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач (ЛЕП), повідомляє ДСНС.

На ранок суботи внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) та спрацьовування систем ЛЕП залишаються знеструмленими 55 населених пунктів у трьох областях, а саме:

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Раніше в Укргідрометцентрі прогнозують, що середня місячна температура у грудні становитиме від -4 до +3, що є близьким до кліматичної норми.