UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики прогнозують повернення в України спеки із температурою +35

Водночас прогноз ще може змінитись через зміну руху антициклону.

В Україну може повернутись сильна спека із температурою повітря до +37 градусів за Цельсієм, заявила синоптикиня Наталія Діденко.  

«За попередніми прогнозами в Україну орієнтовно з 13-14 серпня повернеться сильна спека. Температура повітря може досягати +32+37 градусів, подекуди вище», - написала вона у Facebook.

Синоптикиня зазначила, що місцями температура може піднятись до +40 градусів. Однак цей період спекотної погоди буде не таким тривалим, як у липні, та за попередніми прогнозами протриває до 19 серпня.

«Ще раз наголошую - прогноз орієнтовний, завчасність завелика, але підготуватися і подумати ніколи не завадить», - наголосила синоптикиня.

Читайте також: Рекорд побитий за 24 години: світ пережив ще один найспекотніший день в історії

Що ж стосується прогнозу погоди на наступний тиждень, то у понеділок на південному сході, сході України та в західних областях пройдуть дощі, подекуди з грозами.  На решті нашої території буде суха погода.

Температура повітря впродовж дня 5 серпня буде  +24+29 градусів, на півдні місцями до +30 градусів, у західних областях прогріється не вище +20+25 градусів.

У Києві 5-го серпня передбачається суха погода, температура повітря орієнтовно +25 градусів.

Читайте також: В Україні побільшає днів без відключення світла, однак можливі нетривалі обмеження у вечірні години

Як зазначив нещодавно голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, відключення світла повернуться до українців, якщо температура повітря сильно підвищиться вище 30 градусів за Цельсієм.