UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики прогнозують прихід весняного тепла в Україну перед Великоднем

До кінця поточного тижня істотно потеплішає, на початку наступного температура знизиться, але у середині тижня знову підвищиться.

Справжнє весняне тепло в Україні очікується лише після 4 квітня, повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"Після 4-5 квітня вже піде тепло. На півдні, на узбережжі морів 5-6 квітня очікується до 15-20°", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у п'ятницю-суботу, 30-31 березня, територія України буде перебувати під впливом малорухливого атмосферного фронту. Очікуються дощі, на півночі – з мокрим снігом.

"30 березня вночі від 2° тепла до 3° морозу, на півночі Лівобережжя – 5-8° морозу (Чернігівська, Сумська обл.), на півдні - в межах від 0 до 5° тепла. Вдень 2-7° тепла, в західних і південних 8-13° вище нуля. 31 березня - підвищення температури. 1 квітня нічні температури сильно не зміняться, а вдень 5-10° тепла, у південній та західній частині 10-15° тепла, на Закарпатті до 18° тепла", - сказав він.

Білик повідомив, що 2-3 квітня цей циклон вплине на більшу частину території України. "Очікуються дощі, 3 квітня в західних областях відчутно похолодає, денна температура близько 2-5° тепла, вночі близько 0°. На решті території також градусів на 5 знизиться температура", - сказав він.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, починаючи з 24 березня середньодобова температура в Києві вже перевищує 0°, що означає прихід метеорологічної весни.