UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики дали прогноз погоди на останній день літа

Також складено прогноз на 1 вересня.

Останнього дня літа у полі підвищеного атмосферного тиску в більшості областей України очікується суха погода. За даними Українського гідрометцентру, південно-східна частина країни залишиться у спекотній повітряній масі, північно-західні регіони - у теплому повітрі з ранковою свіжістю.

У п'ятницю, 31 серпня, в більшості регіонів опадів не прогнозують. Вдень у Закарпатській, Львівській і Волинській областях місцями короткочасний дощ з грозою. Вітер північно-східний (на заході південно-східний), 3-8 м/с. Температура в західних і північних регіонах, а також у Вінницькій та Черкаській областях вночі 10-15°, вдень 24-29°; на решті території вночі 16-21°, вдень 30-35°.

У Києві завтра буде суха погода. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Нічна температура повітря 12-14°, вдень 25-27°.

У суботу, 1 вересня, майже по всій Україні - сухо, лише вдень у Карпатах і Закарпатті прогнозуються короткочасні дощі та грози. Вітер північно-східний, східний, 3-8 м/с. Температура вночі 13-18°, у південних областях до 22°, у північних - 10-15°; вдень на заході, півночі, Вінницькій та Черкаській областях 26-31°, на решті території - 31-36°.

У Києві в перший день осені - без опадів. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 12-14°, вдень 26-28°.

Раніше у Гідрометцентрі розповіли про те, що літня погода в Україні очікується до середини вересня, у південних областях навіть до кінця вересня. Зазначалося, що літо - це той період, який обмежується середньодобовими температурами вище 15 градусів. Цього року воно може бути одним із найтриваліших за останній час.