UA / RU
Підтримати ZN.ua

Синоптики дали невтішний прогноз погоди на початок літа

Очікується прохолодна погода, місцями дощі, грози та поривчастий вітер

У найближчу добу в Україні буде триматися холодна повітряна маса, а в південно-східну половину країни циклон, що переміщається з Чорного моря, принесе рясні дощі та поривчастий вітер.

В Укргідрометцентрі кажуть, що 1 червня на Півдні, в Центрі та на Сході будуть помірні, місцями значні дощі, грози та місцями пориви північно-східного вітру 15-20 м/с. На решті території України буде без опадів.

У Карпатах в перший день літа пройдуть невеликі дощі.

Температура вночі 10-15°, на Заході та Півночі 4-9 тепла; вдень 13-18°, у східній частині місцями 20-23°; на високогір'ї Карпат вночі 0-2° тепла, вдень 3-8° тепла.

Синоптики не прогнозують дощі в Києві. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7 ° тепла, вдень 14-16°.

Другий літній день, 2 червня, на Півдні, Сході та в Центрі України помірні, місцями значні дощі, грози; температура вночі 9-14°, вдень 17-22°.

На решті території невеликі, вночі в північних областях помірні дощі; температура вночі 6-11°, вдень 14-19°.

Вітер в Україні північно-східний, 7-12 м/с, місцями, крім західних та південно-східних областей, пориви 15-20 м/с.

У Києві в середу вночі помірний, вдень, невеликий дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі 9-11°, тепла, вдень 15-17°.

Вранці 31 травня температура води в Чорному та Азовському морях була в межах 17-23°, в Дніпрі поблизу Києва - 18°.

Читайте також: Вчені заявили про наближення періоду «екстремальної» космічної погоди

За прогнозами синоптиків, перший місяць літа буде помірно теплим, в червні температура повітря не підніметься вище 25°, а підйоми температури будуть чергуватися дощами. Справжня спека очікується в середині липня.

До Києва метеорологічне літо в цьому році прийшло 14 травня, що на три дні пізніше середніх багаторічних показників, свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.