UA / RU
Підтримати ZN.ua

Син Сирського привітав Росію зі взяттям Авдіївки: росіяни вигадали фейк про головкома ЗСУ

Росіяни розганяють нову брехню про військове керівництво України.

Російські пропагандисти тиражують фейк про те, що начебто «син» Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського підтримує Росію.

Зокрема росіяни поширюють відео з «прийомною дитиною» Сирського з Австралії, якого звуть Іван, зазначає Центр стратегічних комунікацій SPRAVDI.

Читайте також: Сирський здав Авдіївку Росії: ворожа пропаганда поширює новий фейк

Так званий «отаман козачого товариства Австралії» Семен Бойков записав ролик із генконсульства Росії у Сіднеї, на якому нібито прийомний син Іван Сирський «привітав армію РФ із розгромом українських військових у Авдіївці».

Проте Іван Сирський, який став героєм російських відео, не є сином Головнокомандувача ЗСУ. Він син колишньої дружини Олександра Сирського від її іншого шлюбу. Івана головком не всиновлював, а з його матір'ю розлучився ще у 2009 році.

«Колишня дружина Олександра Сирського 14 років тому виїхала разом з дітьми та новим чоловіком до Австралії. Із її родиною генерал-полковник Сирський не підтримує жодних стосунків. У Росії намагаються скористатися тим, що багато громадян України мають є родичів у РФ. Цим вороги намагаються дискредитувати українців», − пояснили у Центрі протидії дезінформаціі.

Окрім того, росіяни просувають деструктивні меседжі через фейкові акаунти Сирського у Facebook, Instagram, X та Telegram.

Читайте також: У Маріуполі знайшли докази існування в Україні «біолабораторій США»: росіяни розганяють новий фейк

Нагадаємо, так було і з колишнім головкомом ЗСУ Валерієм Залужним, який повідомляв, що невідомі розповсюджують фальшиву інформацію в інтернеті, зокрема через несправжні сторінки з його іменем.