UA / RU
Підтримати ZN.ua

Син депутатки-слуги виїхав з України і не повернувся

22-річний Дмитро Копанчук виїхав 1 січня нібито з метою супроводу батька-інваліда.

22-річний син народної депутатки-мажоритарниці від «Слуги народу» Олени Копанчук Дмитро Копанчук виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся, йдеться у розслідуванні NGL.

У 2020 році Дмитро став депутатом міськради від тієї ж таки «Слуги народу» у маленькому містечку Рудки на Львівщині. Він пройшов до ради за партійним списком, у якому був під другим номером.

Торік, попри заборону виїзду з країни для чоловіків призовного віку, Дмитро Копанчук тричі побував за кордоном, і принаймні двічі (24-25 липня і 1-18 серпня ) виїжджав як водій-волонтер через систему «Шлях».

Як повідомили журналістам у відповідь на запит в «Укртрансбезпеці», Копанчука вносила до системи «Шлях» Хмельницька обласна військова адміністрація. Його мати, Олена Копанчук, обралась до ВР по виборчому округу № 189 саме на Хмельниччині. Невдовзі після свого обрання вона стала відомою через те, що була спіймана на кнопкодавстві.

За даними NGL.media, 1 січня цього року Дмитро Копанчук перетнув у Смільниці українсько-польський кордон на новенькій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії «Гідросвіт», де він є співвласником. Офіційною підставою для виїзду цього разу стало не волонтерство, а супровід батька — 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

Трохи більше, ніж через місяць, 7 лютого, Володимир Копанчук на тому ж авто повернувся до України із разом Володимиром Федорчуком, ексдепутатом Хмельницької облради і колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук.

А от Дмитро Копанчук додому так і не повернувся, хоча, згідно із законом, він мав би повернутись не пізніше за особу з інвалідністю, яку він супроводжував.

Ані матір, ані батько депутата не стали коментувати журналістам ситуацію, так само, як і партія «Слуга народу», до якої звернулись розслідувачі. У міській раді Копанчука востаннє бачили у грудні, відтоді не засідання він не з’являвся, проте партія не поспішає виключати його зі своїх лав та позбавляти мандата.

Олена Копанчук є у переліку народних депутатів, які в першому кварталі 2023 року отримали компенсації за оренду житла.