UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім'ї загиблих в авіакатастрофі АН-26 під Чугуєвом отримають компенсації протягом трьох тижнів - Офіс президента

Кожна сім'я загиблих отримає приблизно 1,5 мільйона гривень.

Протягом трьох тижнів уряд України виплатить компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака АН-26 під Чугуєвом, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради, передає прес-служба Офісу президента.

За його словами, у Міністерства оборони є достатні кошти для здійснення цих виплат.

"Кожна сім'я загиблих отримає приблизно 1,5 млн грн. Виплати повинні пройти протягом наступних трьох тижнів, коли буде проводитися ДНК-експертизу тіл загиблих", - підкреслив Шмигаль.

Крім того, міністр оборони Андрій Таран повідомив, що за його наказом заборонено використання літаків Ан-26 до завершення розслідування авіакатастрофи.

Він зазначив, що розшифровка бортових самописців літака, що зазнав катастрофи триває. В Державне бюро розслідувань направили плівки із записами голосів екіпажу.

Читайте також: У зв'язку з падінням літака АН-26 під Чугуєвом у Раді виступить віцепрем'єр Уруський

Нагадаємо, 25 вересня поблизу міста Чугуїв Харківської області розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

На момент катастрофи на борту знаходилися 27 чоловік. Серед них було сім членів екіпажу і 20 курсантів. Вижити вдалося лише одному курсанту. До лікарні живими доставили двох осіб, проте одного з потерпілих, який знаходився в критичному стані, врятувати не вдалося.

На сьогоднішній день в лікарні залишається курсант В'ячеслав Злочевський, медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Слідство розглядає чотири версії авіакатастрофи, пріоритетною є версія про відмову двигуна.

28 вересня Державне бюро розслідувань початок розшифровувати "чорні ящики" літака. Глава урядової комісії, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський повідомив, що вся процедура займе від 3 до 5 днів.