UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сильний вітер та дощі: які сюрпризи приготувала погода українцям завтра

Синоптики попередили, що завтра в Україну прийде холодний атмосферний фронт.

В Україні 21 червня очікується прихід холодного атмосферного фронту, який принесе зливи, вітер та зниження температури повітря. Про це сповістила синоптикиня Наталка Діденко на власній сторінці у Facebook.

 Погода в Україні 21 червня

Завтра в Україну прийде холодний атмосферний фронт і очікується послаблення спеки.

«Протягом дня вівторка температура повітря у західних, північних областях та в багатьох центральних знизиться до +20+26 градусів. Спека ще втримається завтра на Сході, Півдні, у Дніпрі з районами, на Сумщині та на Полтавщині», – наголосила Діденко.

Вона прогнозує короткочасні дощі, місцями з грозами, пройдуть у західній частині України, на Півночі, ввечері можливі на Одещині, Миколаївщині та Луганщині.

Синоптикиня наголосила, що в Україні завтра ймовірні потужні пориви північно-західного вітру, зокрема у Києві.

«У Києві завтра очікується послаблення спеки до +27 градусів. Дощ - ймовірний, короткочасний, із грозою. Сильний вітер у столиці!», – застерегла Діденко.

Читайте також: Спека вже близько: якою буде погода в Україні влітку

Але вже у середу, 22 червня, очікується, що температура вирівняється по всій Україні та становитиме 20-26 градусів тепла, а у північних областях – 17-20 градусів тепла.

Нагадаємо, що цього літа українцям доведеться звикати до спеки та дефіциту опадів, особливо у західних областях України. Про це заявила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух