UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сильна злива затопила центр Луцька

Через сильний дощ на окремих ділянках річки Сапалаївка в Луцьку вода піднялася на 2-3 м. Машини і люди буквально плавали у воді.

© volynpost.com
У центрі Луцька плавали люди і машини
У центрі Луцька плавали люди і машини
© volynpost.com
© volynpost.com
© volynpost.com
© volynpost.com

Луцьк залишається заручником наслідків сильного дощу. Рятувальники надають допомогу водіям, які застрягли на затоплених ділянках автодоріг, а також відкачують воду в лікарнях і школах.

Як повідомляє Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, станом на 20:00 пожежно-рятувальні підрозділи Луцька прийшли на допомогу водіям громадського транспорту у звільненні маршруток. Зокрема, евакуювали 45 осіб з трьох маршрутних таксі, які застрягли на затоплених ділянках дороги. Крім того, на підтоплених низьких ділянках звільнено 2 карети "швидкої допомоги" і 7 маршруток.

Пожежно-рятувальна техніка задіяна у відкачуванні води у міській лікарні №2, обласній дитячій лікарні, школах №5, 7, 22.

Проводиться розчищення від повалених дерев на проїжджій частині по вул. Драгоманова, Соборності, Карпенка-Карого.

У житлових масивах Луцька надано допомогу понад 50 жителям підтоплених будинків.

Всього в рятувальних роботах задіяно 13 одиниць техніки і 71 чоловік особового складу підрозділів та апарату Управління ДСНС у Волинській області.

Як пишуть місцеві інтернет-видання, у Луцьку серед іншого затоплено частину дитячої залізниці, деякі приміщення торгового центру, автосалон та ін. Через сильний дощ на окремих ділянках річки Сапалаевка вода піднялася на 2-3 м.

Сильний дощ почався в Луцьку ближче до 16:00. В окремих районах пройшов град. !zn

Читайте також:

Катастрофічна повінь в Індії: десятки загиблих, 70 тисяч зниклих безвісти

Відлуння "великої води" з Європи дісталися до української частини Дунаю

Повінь у Німеччині: вода прорвала дамбу біля Магдебурга, 23 тисячі людей евакуювали