UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили ЗСУ в Херсонській області посилили додатковим озброєнням та особовим складом

Генштаб ЗСУ відреагував на численні повідомлення про зростання військової активності РФ в Криму.

Українське командування посилює підрозділи ВСУ в Херсонській області важкою військовою технікою та особовим складом.

Як повідомляє "Крим. Реалії", посилаючись на свідчення жителів Геніченського району, в область перекинули важке озброєння, зокрема – протитанкові ракетні установки.

За словами спікера Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, дані кроки продиктовані необхідністю ефективного реагування на загрозу, яка може виникнути у зв'язку з можливими агресивними діями російської сторони.

Тим часом Державна прикордонна служба зафіксувала на Адмінкордоні з окупованим Кримом переміщення дев'яти російських вертольотів і двох безпілотників.

"На адміністративному кордоні прикордонники Херсонського загону зафіксували польоти 9 російських вертольотів Мі-8 над тимчасово окупованою територією АР Крим та 2 БПЛА. За даними фактами проінформовані взаємодіючі підрозділи ЗСУ", – вказується в повідомленні установи.

Читайте також: Рух на кордоні з окупованим Кримом обмежено через військові навчання РФ – Тука

Раніше в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму в неділю, 7 серпня, з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт та пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на "Чонгарі".

Віце-президент Конгресу кримських татар Ленур Іслямов повідомляв про те, що на адмінкордоні чутні автоматні черги і бачили кілька вертольотів. Він вважає, що на самому кордоні можуть проводитися військові навчання.

В той же час, за повідомленням Кримської правозахисної групи, яка посилається на свідчення місцевих жителів, російська влада через керченську переправу перекинула до окупованого Кримського півостріва велика кількість техніки військового призначення.