UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО захопили піхотний вогнемет бойовиків, прийнятий на озброєння ЗС Росії

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою.

Протягом минулої доби противник 21 раз відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників, повідомляє прес-центр штабу АТО у вівторок, 31 травня.

З мінометів калібру 120 мм російські найманці обстріляли наші позиції в районі Верхньоторецького, Новобахмутовки, Красногорівки і Опитного.

По захисникам Авдіївки і Невельського ворог вів вогонь із стрілецької зброї, гранатометів різних систем і 82 мм мінометів.

Крім того, зміцнення неподалік Красногорівки, Новотроїцького та Талаковки були обстріляні з стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів, а в районі Красногорівки вівся снайперський вогонь.

Для обстрілу позицій поруч із Зайцевим ворог використав озброєння БМП і 82 мм міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність там посту ОБСЄ, вів обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП.

"Черговим доказом того, що РФ постачає зброю і боєприпаси бойовикам є захоплений в бойовому зіткненні з ДРГ ворога сучасний піхотний вогнемет, прийнятий на озброєння ЗС РФ, і як висновок можна відзначити, що збільшення кількості обстрілів і знаходження на території України сучасної зброї РФ пов'язана з прибуттям чергового російського гумконвоя", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бойовикам в Донбасі збільшили "зарплати" - ІС

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.