UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО виявили при взятті під контроль Миколаївки частини бронежилетів і сухі пайки з РФ

Раніше керівництво РФ неодноразово спростовувало присутність на території України російських військ і військової техніки.

У ході проведення спецоперації зі взяття під контроль населеного пункту Миколаївка (Донецька область) в руки українських військових потрапили чергові докази присутності російських військових, заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Були виявлені бронепластини, які використовуються в бронежилетах, що стоять на озброєнні російської армії, а також російські сухі пайки, які виготовляються на території РФ", - розповів Лисенко на брифінгу в суботу, 5 липня.

- Аваков повідомив про втечу Гиркина зі Слов'янська

Крім того, в ході цієї операції взято в полон більше 50 бойовиків і великий арсенал різноманітної зброї.

В районі заводу в Миколаївці також вилучені 1 тонна тротилу, снаряди, танкові снаряди, 50 кг амоніту, 2 мішкb селітри і 2 легкових автомобілі з документами обліку та символікою Російської Федерації, велика кількість інших боєприпасів до стрілецької зброї.

Він також нагадав про звільнення 150 жителів Миколаївки - жінок і дітей, які знаходилися в підвалі місцевого центру культури. За словами Лисенка, бойовики мали намір використовувати їх в якості живого щита. !zn

Читайте також:

Аваков сподівається на звільнення Слов'янська від бойовиків протягом декількох днів

СБУ та прикордонники затримали "отамана" Курганских козаків

Путін поклав відповідальність за бойові дії на Донбасі на Порошенка