UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО продовжують звужувати кільце навколо терористів

У низці населених пунктів тривають запеклі зіткнення, а бойовики зазнають значних втрат.

В рамках антитерористичної операції українські військовослужбовці продовжують звужувати кільце навколо терористів і блокувати їх в населених пунктах і районах, підконтрольних бойовикам. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив спікер АТО Владислав Селезньов.

"В деяких населених пунктах тривають запеклі зіткнення. Сили АТО мають справу з навченими бойовиками і найманцями з Росії. Незважаючи на високу кваліфікацію і підготовку бойовиків, українські військовослужбовці, які за час проведення АТО отримали значний бойовий досвід, демонструють ефективні результати в зіткненнях з російськими бойовиками. Нерідко ціною власного життя рятували своїх товаришів", - повідомив він.

За словами Селезньова, доказом професіоналізму військовослужбовців, які задіяні в АТО, є значні втрати серед бойовиків, які, до речі, оснащені сучасною зброєю. Мова йде про системи залпового вогню БМ-21 "Град", ПЗРК, інші зразки зброї, яка має російський слід.

"Результатом превентивних дій підрозділів АТО у бойовиків щоразу вилучають російські зразки зброї. На жаль, не обійшлося і без втрат з нашого боку. Сили АТО продовжують виконувати поставлені Верховним головнокомандувачем Петром Порошенком завдання із забезпечення миру, стабільності і безпеки в регіоні", - резюмував Селезньов.

Нагадаємо, раніше Селезньов повідомив, що в результаті бойових зіткнень в районі міста Щастя Луганської області протягом доби було знищено і поранено понад 30 бойовиків. Втрати української сторони склали 3 загиблих і 8 поранених.

18 червня інформаційний центр РНБО також підтвердив загибель 4 добровольців батальйону "Айдар" у передмісті Луганська, які потрапили в засідку терористів і російських найманців ЛНР. У Міністерстві оборони України повідомили, що керівництво даного батальйону "самовільно, без узгодження і координації своїх дій з керівництвом АТО" прийняло рішення про самостійний штурм терористичних угрупувань, які дислокуються в Луганську. !zn

Читайте також:

У зоні АТО бойовики підбили український танк Т-64Б

На Донбасі бойовики зміцнюють оборону і проводять примусову мобілізацію

У прес-центрі АТО спростували чутки про наказ жителям Донбасу виїхати