UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО дали відсіч ДРГ противника в районі Мар'їнки та Троїцького

Ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення.

За минулу добу російсько-терористичні бандформування 51 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів, повідомив у четвер, 2 червня, прес-центр штабу АТО.

Посилилися обстріли на маріупольському напрямку, де зафіксовано 35 випадків відкриття вогню. Під обстрілом ворога опинилися укріплення в районі Водяного, Гнутового, Талаківки і Широкиного. Із зенітної установки ЗУ-23 бойовики обстріляли позиції у Новотроїцькому.

Російські найманці неодноразово вели вогонь по наших позиціях в районі Авдіївки зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також мінометів калібру 82 мм.

Укріплення українських бійців на підступах до Новоселівки Другої противник обстріляв у другій половині дня і випустив із забороненоїо мінськими угодами зброї, а саме 120 мм мінометів, 23 міни.

Ворог посилив свої дії в районі Светлодарскої дуги, де наші позиції потрапили під вогонь стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру.

Крім того, активізувалися диверсійно-розвідувальні групи противника. "Так, близько 19.00 неподалік Мар'їнки і в 20.00 в районі Троїцького спостережні пости ВСУ виявили ДРГ у складі 10 осіб, що мали метою проникнути в наш тил. В результаті вжитих оперативних заходів наміри бойовиків були зірвані, і вони відступили", - йдеться в повідомленні.

На Луганщині добу пройшли відносно спокійно.

Раніше перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль повыдомив, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.