UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сили АТО анонсували третій етап відведення важкого озброєння

За інформацією штабу АТО, черговий етап відведення техніки почнеться вже в четвер.

Збройні сили України 5 березня починають черговий етап відводу важкого озброєння від лінії зіткнення в Донбасі, повідомив у четвер штаб АТО.

"Сьогодні, 5 березня, розпочинається черговий етап відведення артилерійських систем від лінії бойового зіткнення в зоні АТО на відстані, визначені під час мінських домовленостей", - відзначили в прес-центрі АТО.

В першу чергу, українською стороною будуть відведені на реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" по всій лінії розмежування.

У прес-центрі нагадали, що в ході першого етапу вже відведені артилерійські установки МТ-12 "Рапіра", під час другого етапу - всі артилерійські установки 2С3 "Акація" за межі 25-ти кілометрової зони від лінії зіткнення з противником.

"Спостерігачі ОБСЄ разом з офіцерами наглядової місії Збройних сил України чітко зафіксували відведення підрозділів артилерії", - стверджують у штабі.

Перший етап відведення важкої техніки був почав українськими військовими 26 лютого. 4 березня був проведений другий етап відведення техніки.

При цьому 1 березня штаб АТО звинуватив бойовиків в імітації відведення техніки і підготовці настання.