Постійні ракетні удари та атаки дронів з боку Росії змушують українців жити в умовах постійного відключення світла. Щоб ворог не зміг зіпсувати свято, краще заздалегідь зберегти рецепти бутербродів, які можна приготувати без світла, пише УНІАН.
Смугасті бутерброди
- хліб – 8 шматочків;
- маслини – 1 упаковка;
- сир – 100 г;
- морква – 3 шт.;
- яйця – 3 шт.;
- часник;
- майонез.
Візьміть відварені яйця та моркву. Потім натріть на тертці часник та сир, з'єднайте їх з майонезом та жовтками, приправте та перемішайте. Суміш, що вийшла, нанесіть на шматочки хліба.
Щоб прикрасити наріжте маслини маленькими шматочками, потім дрібно натріть білки і моркву. Викладіть суміші, що вийшли, смужками на бутерброд.
Бутерброди «Ялинки»
- хліб – 250 г;
- огірок – 1 шт.;
- плавлений сир – 150 г;
- яйця – 2 шт.;
- гірчиця;
- майонез.
Відварені яйця та сир натріть на тертці та перемішайте. До салатниці додайте майонез і гірчицю, знову перемішайте. Потім виріжте ножем з скибочок хліба трикутники і змастіть їх масою, що вийшла. Наріжте огірок тонкими половинками кружечків і викладіть зрізом вниз, імітуючи гілки ялинки. Дерево, що вийшло, можна прикрасити червоною ікрою, а також кружальцями сиру або помідора.
Бутерброди з сиром та шинкою
- багет - 24 скибочки;
- оливкова олія;
- сир брі - 300 г;
- шинка - 24 шматочки;
- гірчиця.
Змастіть шматочки багету оливковою олією та поставте в нагріту до 180 градусів духовку. Через 10-15 хвилин дістаньте і дайте їм охолонути. Потім нанесіть на них сир брі і викладіть шинку. Намажте зверху гірчицю до смаку. Ці бутерброди можна прикрасити будь-якою зеленню, яка вам подобається.
Бутерброди з ковбасою на святковий стіл
- хліб;
- салямі – 100 гр.;
- огірок – 1 шт.;
- вершкове масло - 100 гр.;
- мариновані печериці – 30 гр.;
- кріп.
Намажте вершкове масло на хліб, зверху покладете нарізану салямі. Гриби наріжте тонкими пластинками і викладіть на ковбасу. Біля салямі викладіть брусочки з огірка. Зверху бутерброди можна посипати петрушкою чи кропом.
Бутерброди з крабовим салатом
- багет або звичайний хліб – 1 шт.;
- крабові палички – 150 г;
- огірок – 70 г;
- плавлений сир – 100 г;
- кріп;
- майонез.
Наріжте крабові палички та огірки невеликими кубиками, сир потріть на тертці, а кріп порубайте ножем. Перемішайте все, поливши майонезом. Щоб хліб не просідав під салатом, його можна підсушити у духовці чи на грилі. Після цього викладіть суміш на скибочки.
Бутерброди зі шпротами
- хліб;
- часник;
- шпроти консервовані – 1 банка;
- помідори чері – 5 шт.;
- майонез;
- петрушки.
Змішайте подрібнений часник із майонезом. Отриману масу нанесіть на хліб, зверху посипте петрушкою. Викладіть на хліб шпроти та прикрасьте бутерброди нарізаними тонкими кружальцями помідорами.
Нагадаємо,скільки відпочиватимуть українці на новорічні свята цього року.