UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швидкість і специфіка застосування техніки: оглядач пояснив, завдяки чому прорив у Курській області став таким стрімким

Кононученко наголошує, що українська артилерія під час підготовки території до початку операції не жалкувала снарядів.  

Одним з головних чинників прориву ЗСУ у Курській області, окрім несподіваності, стала його швидкість. Бійці 80-ї бригади зізналися в інтерв’ю The Economist, що за перший день операції просунулися набагато далі, ніж планувалося спочатку. Це сталося як завдяки хаосу в управлінні російськими військами, так і через специфіку застосування наявної техніки. Про це йдеться у матеріалі Віталія Кононученка для ZN.UA "Курська область VS Покровськ".

На озброєнні 80-ї та 82-ї бригад ДШВ стоять американські БТР Stryker і бронемашини менших розмірів. Завдяки цій техніці  захисники подолали значну відстань в перший день.

Важливими чинниками стали технології РЕБ та ефективна робота ППО, продовжує автор. Українські зенітники "прочистили повітря" від розвідувальних БпЛА та у взаємодії з РЕБ ввели в роботу вже дрони Сил оборони. Також прорив став би неможливим без блискучої роботи артилерії, яка відпрацювала підготовку до наступу, не жалкуючи жодного снаряда.

"Прикладом блискавичного просування СОУ в перші дні наступу є відео ураження нашої техніки, опубліковане ворогом 7 серпня. Завдяки технологіям визначення геолокації вдалося встановити, що удар відбувся в селі Русское Поречное — за 16 кілометрів від кордону з Україною, — наголошує автор. — Однак це лише задокументований приклад украй швидкого руху Сил оборони. За повідомленнями російських ЗМІ, українські військові 8 серпня були вже поруч із селом Большое Солдатское, розташованим у 28 кілометрах від держкордону". 

Читайте також: Оборонці покровського напрямку назвали основні проблеми там: тактика росіян та нестача засобів ураження на передній лінії

Більше матеріалів Віталія Кононученка читайте на ZN.UA