UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швеція надасть Україні 51 БМП, САУ Archer та гранатомети — заява прем'єра

Нова партія військової допомоги значно посилить потенціал ЗСУ.

Швеція передасть Збройним силам України 51 бойову машину піхоти CV-90, а також самохідні артилерійські установки Archer та гранатомети. Про це заявив прем’єр-міністр країни Ульф Крістерссон після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві.

"Ми надаватимемо стільки підтримки, скільки потрібно, як в економічному так і в оборонному аспектах. Наш останній пакет оборонної допомоги — 51 бойова машина піхоти та артилерійські системи Archer, а також партія гранатометів. Ми вважаємо, що вони вплинуть значно на бойову спроможність сил України", — сказав прем’єр Швеції.

Читайте також: Швеція закрила посольство у Туреччині через протести

Раніше Швеція вже затвердила рішення передати Україні 50 важких БМП CV-90, артилерійські установки Archer та додаткові гранатомети NLAW. Голова уряду країни повідомляв про це наприкінці січня.

Крістерссон також наголосив, що скандинавська країна має намір більше тиснути на РФ завдяки новому 10-му пакету санкцій і запевнив, що вона надаватиме стільки підтримки, скільки потрібно - і в економічному, і в оборонному аспектах.

Він зазначив, що цього року Швеція ухвалила рішення збільшити гуманітарну підтримку України через партнерські організації ООН та Червоний Хрест.