UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія виділила Україні понад шість мільйонів доларів на відновлення шкіл

Планується відновити та облаштувати 30 шкіл у трьох областях.

Швейцарія допоможе відремонтувати та обставити меблями три десятки шкіл в Україні. На ці цілі Швейцарія виділяє близько 5,5 млн. франків (6,1 млн. доларів). Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, опублікованій 3 липня.

Зазначається, що метою цього кроку є забезпечення майже 15 тис. школярів доступом до «гідної та безпечної освіти». Ці гроші будуть використані для відновлення шкіл у Чернігівській, Одеській та Полтавській областях, які безпосередньо постраждали від бойових дій.

"Російська військова агресія завдала серйозного удару по сектору освіти України", - заявило швейцарське зовнішньополітичне відомство. "Тисячі шкіл по всій країні були пошкоджені або зруйновані, багато вчителів залишили зони конфлікту, що порушило процес навчання мільйонів учнів".

Читайте також: Відновлення України: амбіція проти потенції

На виділені Швейцарією гроші планується створити безпечні багатоцільові класи, щоб забезпечити безперервне навчання навіть під час оголошення повітряної тривоги. Сума в 5,5 млн швейцарських франків є доповненням до пакету допомоги обсягом 140 млн швейцарських франків, запрошеного урядом у лютому та схваленого парламентом.

Міністр закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс затвердив на даний момент допомогу Україні у розмірі 5,5 млн. швейцарських франків. Ці гроші підуть на реалізацію проекту «Децентралізація з метою вдосконалення та зміцнення демократичних засад системи освіти» (Decentralisation for Improved Democratic Education DECIDE).

Міністерство закордонних справ Швейцарії уточнило, що цей проект реалізується у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України та місцевими органами влади.

Раніше повідомлялося про те, що Німеччина відремонтує в Україні 12 шкіл.