UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шукали компромат на начальника ГУР Буданова: розвідка перехопила розмову співробітників ФСБ

ФСБшники - колишні співробітники СБУ, які зрадили Україну

Українська розвідка перехопила переговори ексспівробітників СБУ про те, що Федеральна служба безпеки Росії шукає компромат на нового голову військової розвідки України Кирила Буданова.

Як повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, спецслужба розсекретила телефонна розмова і особистості його учасників.

Співрозмовниками є колишні співробітники управління СБУ в Криму Олександр Склянко і Микола Черних. Після окупації Криму вони змінили присяги і перейшли на службу в ФСБ РФ.

Спецслужба зазначає, що розмову перехопили в грудні. Представники ФСБ, перебуваючи в Сімферополі і Донецьку, обговорювали пошук інформації щодо полковника Кирила Буданова і передачу її управління ФСБ РФ, яке спеціалізується на проведенні спеціальних і диверсійних операцій.

Читайте також: За даними розвідки, російські найманці в Донбасі проводять масштабні військові збори

Раніше повідомлялося про те, що Росія намагається   дискредитувати вище державне та військове керівництво України . За даними розвідки, для цього країна агресор почала активно використовувати проросійські ЗМІ, журналістів і агентів впливу, які знаходяться на території України.

У ГУР Міноборони зазначили, що дискредитаційна кампанія проходить на тлі цілеспрямованих зусиль президента, оборонного відомства і української військової розвідки, спрямованих на підвищення ефективності дій з відбиття російської збройної агресії і впровадження системних реформ з придбання нових можливостей вітчизняної армії за стандартами НАТО.