UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шуфрич спробував виправдати своє полювання на рідкісних тварин

За словами депутата, він полював тільки на тих тварин, які нібито були небезпечні для молодих представників свого виду.

Член парламентської фракції проросійської "Опозиційної платформи – За життя" Нестор Шуфрич спробував виправдатися за те, що полював в Африці на рідкісних тварин. У пресслужбі депутата заявили, що він відстрілював тварин, яким загрожує вимирання, нібито з дозволу уповноважених органів.

"Інформація, подана про відвідини Африканського континенту, зокрема, Намібії, народним депутатом Нестором Шуфричем, не зовсім коректна. Описані події мали місце в липні 2013 року. Полювання, про яке йшлося у ЗМІ, велося з дозволу уповноважених на це національним урядом органів, предметом відстрілу був самець не репродуктивного віку, агресивного характеру, який підлягав відстрілу", - йдеться в повідомленні.

За словами Шуфрича, він полював тільки на самців зрілого віку, які нібито втратили здатність давати потомство і становлять небезпеку для більш молодих самців свого виду і місцевих жителів округи.

"Після описаних подій Нестор Шуфрич, в силу відомих обставин, утримувався від подібних експедицій на Африканському континенті!", - відзначили в прес-службі депутата.

Читайте також: Через Шуфрича "ЄС" і "Батьківщина" відкликали своїх депутатів з комітету з питань свободи слова

Як повідомлялося, у мережі з'явилися фото Нестора Шуфрича на тлі мертвих чорного носорога, бурої гієни, антилопи гну, антилопи орікс, а також в обнімку з тушею вбитого гепард. Інформація про участь українського політика в африканському сафарі на сайті агентства Thormählen & Cochran Safaris датується березнем 2015 року. Проте активне поширення цих даних в Мережі почалося 28 грудня цього року, після публікації спільноти Ban Trophy Hunting France / Un clic Pour Un Safari, яка виступає за заборону полювання