UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб повідомив про тишу в зоні ООС

Військовослужбовці Об’єднаних сил й надалі дотримуються умов припинення вогню.

У штабі Операції Об'єднаних Сил повідомляють, що станом на ранок середи, 30 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими захисниками. Українські військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням. При цьому за минулу добу пострілів із боку противника не зафіксовано.

Зазначається, що військовослужбовці Об’єднаних сил й надалі дотримуються умов припинення вогню та готові реагувати на будь-які дії з боку збройних формувань Російської Федерації.

"Від початку поточної доби, 30 вересня, по всій лінії зіткнення спостерігається тиша. Водночас наші захисники не втрачають пильності та готові до будь-яких змін оперативної обстановки", - йдеться в повідомленні штабу.

У штабі також уточнили, що в районі проведення операції ОС належно виконують завдання й інші складові сил оборони.

"Військовослужбовці Збройних Сил разом із вогнеборцями ДСНС продовжують ліквідовувати лісову пожежу на ділянці розміром близько 4 гектарів неподалік Бобрового на Луганщині. Ситуація у районі проведення операції залишається цілком контрольованою українськими воїнами", - резюмували військові. 

Читайте також: Фокін про Донбас: українська делегація в ТКГ виступила з офіційною заявою

Нагадаємо, після того, як 27 липня в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, бойовики продовжили здійснювати провокативні вистріли.

Через загострення в зоні ООС голова МЗС Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, але вона так і не відбулася. А керівництво української делегації в ТКГ заявило, що "окремі провокації" бойовиків не мають бути "підставою для зриву мирного процесу".