UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб повідомив про скорочення кількості обстрілів у зоні АТО

Українські бійці дотримуються режиму тиші і не відкривають вогонь у відповідь.

У понеділок, 24 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано дев'ять випадків порушення режиму припинення вогню бойовиками російсько-терористичних формувань. Бійці Збройних сил України дотримуються режиму тиші і не відкривали у відповідь вогонь, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку під вогнем з 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів опинилися позиції ЗСУ в районі Авдіївки.

По Широкиному на приморському напрямку окупанти завдали удару зі 122-мм переносний системи реактивного вогню "Град-П". Водяне ворог обстрілював з великокаліберних кулеметів, а Мар'їнку – зі стрілецької зброї. Під Мар'їнкою також були помічені снайпери бойовиків.

Нагадаємо, 29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила введення в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.

З моменту оголошення режиму тиші в зоні АТО бойовики щодня його порушують, у тому числі, активно застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.