UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб ООС: провокаційні постріли, 33 пожежі

Зведення прес-центру штабу ООС.

З початку поточної доби бойовики здійснили обстріл поблизу Новотошковського і Новолуганського, передає прес-центр штабу ООС.

“З початку поточної доби ворог здійснив черговий провокаційний обстріл поблизу Новотошковського, використавши для цього підствольні гранатомети і стрілецьку зброю. Вогонь не відкривався. Ситуація залишається повністю контрольованої українськими воїнами”, — зазначено в повідомленні.

Речниця командування Об'єднаних сил Ярослава Зоріна також повідомила про усунення 33 пожеж і фіксацію одного пострілу з підствольного гранатомета, який здійснили збройні формування Російської Федерації під Новолуганським. Цей постріл ніс провокаційний характер і був неприцелен, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. 

Читайте також: Ситуація в районі ООС: більше 100 людей щодня звертаються до військових лікарів СВ

Нагадаємо, з 00:01 понеділка, 27 липня, у районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходи передбачають заборона на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню та інше.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення.

 Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.