UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб ООС оприлюднив відео тренувань рухомих загонів загородження на вертольотах

Під час тренування українські військові відпрацювали встановлення протитанкових мінних полів.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на сході України відбулися чергові тренування рухомих загонів загородження на вертольотах щодо встановлення протитанкових мінних полів, йдеться у повідомленні українських військових на сторінці у Facebook. Такі тренування систематично проводяться за наказом командувача Об'єднаними силами генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"З метою підтримання постійної високої бойової готовності підрозділів до виконання бойових завдань, за наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва систематично проводяться тренування рухомих загонів загородження на вертольотах щодо встановлення протитанкових мінних полів", - йдеться у повідомленні.

Військовослужбовці Об'єднаних сил, наголошують на тому, що такі загоні є маневреними, що дозволяє їм виконувати широкий спектр завдань в стислі терміни і за різних умов ведення бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці липня підрозділи армійської авіації у складі Об'єднаних сил провели тренування з відпрацювання пошуково-рятувальних дій з евакуації збитих пілотів з території противника. За легендою, літак тактичної авіації ВПС України був збитий вогнем диверсійно-розвідувальної групи противника. Льотчик, який вижив у падінні, здійснив вимушене залишення літака та самостійно вийшов в обумовлений для евакуації район.