UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб ООС: На Донбасі 50 обстрілів за день, окупанти РФ не припиняють провокувати ЗСУ

Російські ЗМІ не припиняють розповсюджувати фейки.

Окупанти Російської Федерації провокують Збройні сили України на вогонь у відповідь, щоб знову звинуватити у уявному "геноциді".

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк на брифінгу, повідомляє Міністерство оборони.

“Сьогодні озброєні формування Російської Федерації випустили 32 снаряди калібру 122-мм за Станицею Луганською, внаслідок чого пошкоджено спорудження дитячого садка, де у цей час перебували діти та вихователі. Крім того, окупаційні сили обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка, де потрапили до будівлі загальноосвітньої школи", - йдеться у повідомленні.

Черговий злочин, спрямований проти захисників України та мирного населення, РФ намагається приховати за інформаційною кампанією. В інформаційному просторі західних країн Росія розганяє фейк про нібито обстріл дитсадка Об'єднаними силами.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ нарахували понад 500 вибухів на Донбасі

З метою розвінчання цього наклепу, а також для демонстрації наслідків злочинів РФ, для світових ЗМІ було проведено престур на місця обстрілів у Станиці Луганській.

Надвечір 17 лютого було зафіксовано 49 обстрілів з боку окупантів, 39 з яких з використанням артилерійських систем різного калібру.

"Все це зроблено, щоб спровокувати ЗСУ на вогонь у відповідь, і звинуватити в "геноциді". Наші Збройні сили дотримуються Мінських домовленостей, і відповідають лише після вичерпання всіх способів припинення вогню через ОБСЄ та СЦКК, коли є загроза життю військовослужбовців", - зазначив Павлюк..

Командувач підбив підсумок здійснених обстрілів.

“Внаслідок обстрілу троє працівників дитячого садка у Станиці Луганській отримали акубаротравми. Ще двоє цивільних було поранено під час обстрілу населеного пункту Мар'їнка. Також через порушення ворогом режиму припинення вогню було поранено двох військовослужбовців. Водночас, Збройні сили України повністю контролюють ситуацію та готові до всіх дій російських окупаційних військ”, - додав Павлюк.

До вечора четверга ситуація на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО суттєво не змінилася, і Об'єднані сили продовжують протистояти угрупованню близько 30 000 російських окупаційних військ.

У районі проведення операції Об'єднаних сил 17 лютого станом на 22.00 російсько-окупаційні війська 50 разів порушили режим припинення вогню, з яких 39 – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Раніше повідомлялося, що Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний виступив з офіційним зверненням у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, російські окупанти у четвер вранці, 17 лютого, під час артилерійського обстрілу Станиці Луганської та околиць потрапили до дитячого садка, в якому перебували люди. Україна закликала партнерів негайно засудити дії російських окупантів на Донеччині.