UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб констатував зниження вогневої активності противника в зоні АТО

На луганському і приморському напрямках терористи використовували міномети.

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою. Бойовики російсько-терористичних формувань знизили вогневу активність. Під час ворожих обстрілів було поранено одного українського військовослужбовця, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Всього у вівторок, 13 червня, окупанти 16 разів порушили режим припинення вогню. Вночі терористи в черговий раз обстріляли Ольгинку з артилерії, пошкодивши три житлових будинки на вулиці Привокзальній. Мирні мешканціі під час обстрілу не постраждали.

По опорним пунктам Збройний сил України біля Чермалика бойовики завдали удару з мінометів калібру 120 міліметрів. У районі Водяного, Талаківки, Павлополя були зафіксовані провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, під Водяним були помічені снайпери противника.

На світанку на донецькому напрямку терористи били по Авдіївці та Пісках з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. По Невельскому терористи били з великокаліберних кулеметів.

Новотошкввське на Луганщині вранці зазнало обстрілів з мінометів калібру 120 і 82 міліметри. Окупанти випустили близько 40 мін по українських позиціях. Кримське терористи двічи накривали вогнем з 82-мм мінометів, а також обстріляли з ручного протитанкового гранатомета.

Нагадаємо, напередодні бойовики 25 разів обстріляли позиції Збройних сил України. У штабі АТО повідомили про загострення на луганському та приморському напрямках.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".