UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб АТО зафіксував 28 ворожих обстрілів у Донбасі

Українські військові в зоні АТО не постраждали.

У Донбасі з початку доби станом на 18:00 бойовики здійснили 28 обстрілів позицій ЗСУ, українські військові не постраждали, повідомив прес-центр штабу АТО в Facebook.

Так, на луганському напрямку із заборонених Мінськими угодами 120-міліметрових і 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли українські укріплення поблизу Троїцького, а також застосували міномети калібру 82 мм поблизу Кримського, в районі Луганського - стріляли з БМП. Під вогонь з гранатометів потрапили захисники Новозванівки.

На донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і стрілецької зброї бойовики неодноразово вели вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Шахти "Бутівка". З гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП і стрілецької зброї обстріляли позиції ЗСУ поблизу Водяного.

Також у штабі повідомили про те, що бойовики застосували гранатомети, снайперську і стрілецьку зброю по українських позиціях поблизу Авдіївки, озброєння БМП - в районі Талаківки, великокаліберні кулемети - поблизу Павлополя, Пісків і Опитного, а стрілецьку зброю - неподалік Мар'їнки та Лебединського.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.