UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб АТО: за день бойовики 11 разів обстріляли позиції ВСУ

Противник 8 разів неприцільно обстрілював сили АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по Опитному, Пісках і Новгородському.

У четвер, 12 листопада, проросійські бойовики здійснили 11 обстрілів по позиціям українських військових у зоні проведення антитерористичної операції в Донбасі.

"Починаючи з 7.50, російсько-терористичні найманці 8 разів вели неприцільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по Опитному, Пісках і Новгородському. По Авдіївці і Опитному стріляв снайпер. Всього за день зафіксовано 11 обстрілів наших позицій", - повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook увечері 12 листопада.

Повідомляється, що військові сапери усувають наслідки пожежі та вибухів на артилерійських складах у Сватовому. За інформацією штабу АТО, на даний момент в Сватовому вже ліквідовано майже 16 тисяч вибухонебезпечних предметів, а також очищено 46,7 га території.



Нагадаємо, Україна звернулася до ОБСЄ із закликом невідкладно зайнятися розслідуванням фактів порушень "мінських домовленостей" з боку проросійських бойовиків Донбасу.

"В Україні з крайньої стурбованістю сприймають істотне зростання з початку листопада цього року кількості порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань, що діють на території окремих районів Донецької та Луганської областей України. Особливу стурбованість викликає географія обстрілів, їх інтенсивний і систематичний характер", - повідомляє МЗС України.

11 листопада президент України Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці Збройних сил України, які проходять службу в зоні АТО, отримали наказ відкривати вогонь на ураження.

"Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли створюється небезпека їх життя, в умовах, коли вони є об'єктом нападу, в умовах крайньої необхідності відкривати вогонь на ураження", - сказав глава держави.

При цьому Міністерство оборони України фіксує значне збільшення кількості обстрілу в зоні АТО. У свою чергу ОБСЄ констатувала "надзвичайну крихкість" перемир'я в регіоні.