UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб АТО повідомив про 30 випадків порушень режиму тиші" бойовиками за добу

Найбільша кількість обстрілів бойовиками зафіксовано на маріупольському напрямку.

За минулу добу в районі проведення АТО зафіксовано 30 обстрілів бойовиками позицій ЗСУ, повідомляє прес-служба штабу антитерористичної операції в четвер, 20 жовтня.

На маріупольському напрямку зафіксовано 21 провокацію проти сил АТО. Зміцнення ЗСУ поблизу Мар'їнки, Павлополя, Лебединського, Славного, Широкиного і Старогнатsвки окупанти обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, а в Красногорівці – з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм. "У Водяному ворог вів вогонь з використанням ствольної артилерії 122 і 152 калібрів", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

На донецькому напрямку бойовики обстріляли позиції ВСУ п'ять разів. Так, у Луганському застосовували кулемети, гранатомети і БМП, в Авдіївці – міномети калібру 82 мм та 120 мм

На луганському напрямку зафіксовано чотири порушення бойовиками режиму припинення вогню. Околиці Новозвановки і Новоолександрівка обстрілювалися з стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів, а в Станиці Луганській бойовики застосовували ще й міномети калібру 82 мм.

Тим часом, під час зустрічі "нормандської четвірки" в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробки "дорожньої карти" їх реалізації. Крім того, Учасники зустрічі "Нормандської четвірки" попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на 4-х ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, буде і Дебальцеве Донецької області.