UA / RU
Підтримати ZN.ua

Штаб АТО: бойовики зосередили вогонь по позиціях ЗСУ на Донецькому напрямку

Противник не здійснював збройних провокацій на Маріупольському та Луганському напрямках.

З початку доби, 25 січня, проросійські бойовики в зоні проведення АТО в Донбасі 24 рази обстріляли опорні пункти українських військових.

"З початку доби окупанти 24 рази обстрілювали наші опорні пункти. Всі випадки порушень режиму "тиші" відбулися на Донецькому напрямку", - повідомляє прес-центр штабу АТО в соцмережі Facebook.

Наголошується, що найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано поблизу Донецького аеропорту.

"Ворог зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру і гранатометів вів вогонь по нашим укріпленням в Опитному і Пісках".

"Опорні пункти українських військ неподалік Зайцевого і Новгородського, в районі тимчасово окупованої Горлівки, були обстріляні зі стрілецької зброї і гранатометів різних систем", - додали в штабі.

У той же час супротивник не вів бойові дії на Маріупольському та Луганському напрямках.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що з початку січня 2016 року в зоні АТО в Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування артилерії.

Тристороння контактна група в Мінську 13 січня заявила про досягнення домовленості про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Незважаючи на це, російсько-терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО.