UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль розповів, коли очікується стабілізація ситуації з коронавірусом

За словами прем'єра, запровадження червоних зон дає свої результати.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль упевнений, що ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується протягом кількох тижнів. Про це глава уряду заявив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Запорізької області у вівторок.

«Ми впевнені, що цього і наступного тижня буде стабілізація ситуації, оскільки введено «червоні зони» у 15 областях. Вони дають свій результат. Звичайно, збільшується і рівень вакцинації, але працюють і карантинні обмеження, які й минулого, і цього року продемонстрували свою ефективність», – заявив прем'єр-міністр.

За його словами, влада очікує стабілізації ситуації з коронавірусом, а надалі – покращення ситуації захворюваністю.

Читайте також: Майже половина дорослих українців не готові робити щеплення від коронавірусу – опитування

Минулої доби в Україні виявили 19 455 нових випадків COVID-19. Також за минулу добу госпіталізовано 3 188 осіб, одужали – 12 639 осіб, летальних випадків – 700.

Своєю чергою глава МОЗ Віктор Ляшко зазначив, що рівень госпіталізацій пацієнтів із COVID-19 в Україні зараз перебуває на плато після тримісячного зростання.

При цьому в KSE кажуть, що в Україні припинено високе зростання госпіталізацій та смертності від ускладнень коронавірусу, проте ризик повторного спалаху все ще є актуальним.