UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль: Карантин в Україні продовжать до травня

Наприкінці квітня стане зрозуміло, як країна рухатиметься далі. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантину, який закінчується наприкінці цього місяця, будуть продовжувати спершу до травня, а потім, ймовірно, знову на деякий час. Про це він повідомив під час зустрічі у Європейській бізнес асоціації. 

"Карантин ми будемо продовжувати до 30 квітня. Але я вже говорив, що це, швидше за все, на жаль, не кінцева дата, коли карантин завершиться... Він триватиме в тій чи іншій формі, можливо, з ослаблениями. Можливо, він буде адаптивним - і в залежності від того, як будуть штами вірусу розвиватися... він може змінюватися. Непотрібно мати ніяких ілюзій: ми все ще знаходимося на етапі боротьби з коронавірусом", - заявив Шмигаль.

Він вважає, що вже цього року Україна зможе перемогти ковід. 

"Очікуємо перемоги в цьому році, але квітень місяць - це такий показник... Як ми будемо рухатися далі", - заявив він.

Читайте також: Степанов: Україна у кроці від адаптивного карантину

Нагадаємо, В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов завив, що вважає за необхідне продовження локдауну після 24 січня. Він пообіцяв наполягати на цьому заході. Очільник МОЗ спрогнозував, зростання захворюваності після різдвяних і новорічних свят.

Згодом головний санлікар України Віктор Ляшко сказав, що український МОЗ не буде наполягати на тому, щоб продовжити локдаун після 25 січня