UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Школа супергероїв»: як здобувають освіту діти, які перебувають на лікуванні

Пояснення дали юристи.

Освітній процес в Україні зазнав змін через повномасштабне вторгнення Росії, але українські школярі продовжують навчання попри все.

Фахівці «Юридичного порадника для ВПО» розповіли, як забезпечується доступ до освіти, якщо дитина перебуває на тривалому стаціонарному лікуванні.

Читайте також: До кінця 2024 року учнів початкових класів у школах годуватимуть безоплатно

З 1 січня 2022 р набрала чинності постанова Кабміну від 28 жовтня 2021 р. №1160, відповідно до якої розпочала роботу «Школа супергероїв» - спеціальна державна установа, що організовує та забезпечує надання освітніх послуг у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я, з метою забезпечення безперервності здобуття відповідної освіти та розвитку осіб, які здобувають дошкільну або повну загальну середню освіту.

Хто може навчатися у «Школі супергероїв»

Це діти, які:

Де організовують«Школи супергероїв»

«Школи супергероїв» облаштовуються безпосередньо на базі медичних закладів, де перебуває на лікуванні чи реабілітації дитина.

На жаль, не кожен заклад охорони здоров'я має таку школу. Але в більшості великих міст така можливість доступна. Повний список можна переглянути за посиланням.

Що потрібно знати про «Школу супергероїв»

Не треба відраховуватися зі своєї школи - дитина просто продовжує вивчати потрібне.

Кожній дитині забезпечується індивідуальний підхід до навчання.

Дитина має можливість можете підготуватися до ДПА / НМТ.

В обов'язковому порядку надаються освітні послуги з опанування навчальних предметів, з яких проводиться державна підсумкова атестація на відповідному рівні повної загальної середньої освіти, зокрема з державної мови, математики та інших предметів, визначених МОН на відповідний навчальний рік.

Навчання може здійснюватися в групах (від 2 до 15 осіб) або ж індивідуально.

Освітні послуги надаються протягом навчального року, встановленого відповідно до законодавства.

Гранична чисельність дошкільної групи - 15 дітей.

В Україні з 2027 року вводять 12-річну школу. Нагадаємо, скільки батьків та учнів підтримують нововведення. Школярі ставляться до реформи позитивніше, ніж їх батьки.