UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шкарлет не визнає плагіату зі свого боку: «В мене там є квадратні дужечки»

«Я стою за загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі слова не писати».

В.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет не визнає за собою плагіату після того, як у 2014 році він випустив статтю, яку вже видали кількома роками раніше інші автори, та називає її своїм «науковим доробком». Про це він заявляє в інтерв’ю виданню LB.ua.

«З Микитенко (автор матеріалу, який вийшов кількома роками раніше – ред.) я був виконавцем проекту з 2011-го року по Міжнародному науково-технічному університету. Є зареєстрована тема. Це моє авторське право, згідно зі статтею 13 Закону «Про авторські права», яка поділяє всі суміжні права між всіма авторами. У мене з Микитенко спільний науковий доробок. Я маю право взагалі не посилатись на свої статті, і в науковому світі це є нонсенсом»,— зауважив очільник МОН.

Крім того, Шкарлет стверджує, що в його роботі ще є науковий доробок його співавтора, тож очільник МОН взагалі мій би «слова не писати».

«Я стою за загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі слова не писати. Я формую концепцію, формую зміст, мету і завдання. Це взагалі не коректно – писати про плагіат в цій частині», — зауважив Шкарлет.

На запитання журналістки про те, чи коректно, коли один текст співпадає з іншим майже дослівно, очільник МОН відповів, що до нього упереджені, оскільки в його матеріалі «були квадратні дужечки».

Читайте також: Шмигаль про Шкарлета: "Призначали з випробувальним терміном, історію з плагіатом перевіряємо"

Нагадаємо, уряд призначив Шкарлета виконуючим міністра освіти після того, як профільний парламентський комітет не підтримав його кандидатуру на посаду глави Міносвіти.

Сергій Шкарлет, якого спочатку хотіли призначити міністром освіти, є ректором Чернігівського національного технологічного університету. Як повідомив президент, кандидатуру Шкарлета в крісло міністра запропонували ректори на зустрічі з главою держави. Ексміністерка освіти Анна Новосад і ексзаступниця міністра освіти Інна Совсун раніше розкритикували можливість призначення Шкарлета главою МОН.

Шкарлет є доктором економічних наук, членом-кореспондентом інженерної академії України. Однак наукові досягнення в. о. міністра виявилися в центрі скандалу - в його статтях і монографіях виявлений плагіат. У зв'язку з цим вчені антіплагіатной ініціативи "Дісергейт" виступили із заявою проти призначення Сергія Шкарлета.