UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шістьма «Цезарями» ЗСУ знищили 80 одиниць російської техніки: чи дасть Макрон ще такі САУ?

Передові французькі гаубиці відкривають вогонь менш ніж за хвилину після зайняття позиції

Французькі самохідні гаубиці «Цезар» прибули на український фронт близько трьох тижнів тому, але вже чудово себе зарекомендували та знищили десятки одиниць російської військової техніки.

Як повідомив у своєму Twitter президент України Володимир Зеленський, шість САУ «Цезар» у руках українських артилеристів уже знищили щонайменше 80 одиниць російської військової техніки.

Артилеристи ЗСУ показали журналісту «Радіо Свобода», як вони працюють на САУ «Цезар». Як сказав у сюжеті військовий на ім’я Гліб, головною перевагою цих гаубиць є цифрова система керування вогнем, яка дозволяє відкривати вогонь менше ніж 60 секунд після зайняття позиції.

Водночас французький телеканал Europe1 8 червня повідомив, що імовірно Франція надасть Україні ще шість «Цезарів». Однак, за інформацією журналістів, офіційно це має оголосити сам Макрон під час свого візиту до Києва, який уже планується. 

Читайте також: Зеленський телефоном поспілкувався з Макроном: про що говорили?

До слова, на озброєнні французької армії до початку повномасштабної війни в України було 76 таких САУ.

Нагадаємо, наприкінці травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував Франції за ці установки і допомогу загалом.